flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

розглянуто цивільну справу за заявою заступника керівника Прилуцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Савинської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області про визнання спадщини відумерлою.

07 листопада 2017, 12:32

     Срібнянським районний судом Чернігівської області 13 жовтня 2017 року розглянуто цивільну справу за заявою заступника керівника Прилуцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Савинської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області про визнання спадщини відумерлою.

     Встановлено, що за життя громадянці М, 26.07.1996 року, як члену КСП  с. Савинці Срібнянського району було видано сертифікат   на право на земельну частку (пай) площею 4,70 , що підтверджується інформаційною довідкою Міжрайонного управління у Варвинському та Срібнянському районах Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, завіреною копією книги реєстрації сертифікатів на право на земельну частку (пай).

     04.09.1996 року громадянка М. померла, що підтверджується копією актового запису про смерть .

     Після смерті громадянки М. відкрилася спадщина, до складу якої входить право на земельну частку (пай).

     Протягом більше ніж одного року після відкриття спадщини будь-які спадкоємці із заявою про прийняття спадщини, що залишилася після смерті громадянки М., не зверталися, що підтверджується інформаційною довідкою зі Спадкового реєстру, яка надана Прилуцькою міською державною нотаріальною конторою. Після смерті громадянки М. спадкова справа не заводилася.

     Судом визнано відумерлою спадщину, яка відкрилася після  смерті громадянки М., померлої  у 1996 році,  що складається з права на земельну частку (пай) право  на яку посвідчено сертифікатом , виданим члену КСП  громадянці М. за розпорядженням Срібнянської районної державної адміністрації  зареєстрованим в Книзі реєстрації сертифікатів на право на земельну частку та передати  право за вказаним сертифікатом на право на земельну частку (пай) територіальній громаді с.Савинці  Срібнянського району Чернігівської області.

 

             Прес-служба Срібнянського районного суду.