flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвала про відкриття провадження в адміністративній справі. Справа № 746/5/18

10 січня 2018, 09:31

Справа №  746/5/18

2-а/746/3/18

 

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

09 січня 2018 року

 

смт. Срібне           

Суддя   Срібнянського    районного     суду      Цигура  Н.А., перевіривши матеріали адміністративного позову Громницького Віталія Володимировича до  інспектора  роти №3, батальйон №2, полк №2 УПП в м.Києві ДПП лейтенанта поліції Бондар Марини Анатоліївни  про визнання дій протиправними та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності

                    В С Т А Н О В И В:

Громницький Віталій Володимироивич звернувся до суду з адміністративним позовом до інспектора  роти №3, батальйон №2, полк №2 УПП в м.Києві ДПП лейтенанта поліції Бондар Марини Анатоліївни  про визнання дій протиправними та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності. Вказує, що відповідач     протиправно притягла його  до адміністративної відповідальності за ч.5 ст. 122 КУпАП. Вважає такі дії інспектора протиправними та просить скасувати постанову інспектора  роти №3, батальйон №2, полк №2 УПП в м.Києві ДПП лейтенанта поліції Бондар М.А. про притягнення  до  адміністративної  відповідальності  Громницького В.В. за ч.5 ст.122 КУпаП та  накладення адміністративного  стягнення  у  виді  штрафу  в розмірі 1020 гривень  від 24.12.2017 року.

Позовна заява подана в установлений законом строк особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України, вказану позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства і її подано з дотриманням правил підсудності.

Відповідно до статті 286 Кодексу адміністративного судочинства України, справа підлягає розгляду з особливостями провадження у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності.

Керуючись статтями 160, 161, 171, 268, 286 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

                    У Х В А Л И В:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Громницького Віталія Володимировича до  інспектора  роти №3, батальйон №2, полк №2 УПП в м.Києві ДПП лейтенанта поліції Бондар Марини Анатоліївни  про визнання дій протиправними та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

2.З врахуванням особливостей провадження у справах з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб’єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності, призначити справу за позовом Громницького Віталія Володимировича до  інспектора  роти №3, батальйон №2, полк №2 УПП в м.Києві ДПП лейтенанта поліції Бондар Марини Анатоліївни  про визнання дій протиправними та скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності до судового розгляду  у відкритому судовому засіданні на 15 годину 00 хвилин 18 січня 2018  року під головуванням судді Цигури Н.А., у відкритому судовому засіданні, в приміщенні Срібнянського  районного  суду Чернігівської області за адресою: смт. Срібне Чернігівської області, вул.Леніна, 41А. 

3.Про подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи негайно повідомити відповідача шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур’єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв’язку.

4.Учасник справи вважатиметься повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, визначеної частиною першою цієї статті, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду.

3.Неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи.

4.Копію позовної заяви та доданих до неї документів,  ухвали про відкриття провадження у справі направити відповідачу на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою,  або надати для ознайомлення в судовому засіданні.

5.Запропонувати відповідачу до початку судового розгляду подати відзив на позов, позивачу –відповідь на відзив та заперечення.

6.Учасники справи можуть отримати інформацію щодо розгляду даної справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: «https://court.gov.ua/sud2521/».

Ухвала про відкриття провадження у справі може бути оскаржена в частині дотримання правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного адміністративного суду.

Суддя