flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 8 років позбавлення волі засуджено двох громадян за несанкціоноване поширення інформації про розташування військової техніки ЗСУ

09 січня 2023, 14:04
 

Слов’янським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження відносно громадянки України Р. та громадянина України М. щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).         

Судом встановлено, що у липні 2022 року громадянка Р., діючи умисно за попередньою змовою з громадянином М., перебуваючи на території міста Слов’янськ Донецької області, за допомогою власного мобільного телефону, використовуючи аккаунт мобільного додатку, поширила останньому інформацію військового характеру про розташування військової техніки ЗСУ.

Вказану інформацію М. перевірив та поширив Р. на її прохання для передачі нею такої інформації в особистій переписці з користувачем вказаного додатку.  

Обвинувачені в судовому засіданні свою вину визнали повністю.   

Судом винесено вирок, відповідно до якого громадянці Р. та громадянину М. призначено покарання за ч. 3 ст. 114-2 КК України у виді восьми років позбавлення волі. 

Вирок не набрав законної сили.  

Речові докази у вигляді мобільних телефонів після набуття вироку законної сили будуть знищені.  

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області