flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Процесуальні аспекти розгляду воєнних (міжнародних) злочинів

22 травня 2023, 08:41
 

19 травня 2023 року Національна школа суддів України спільно з Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України провели черговий вебінар для суддів і помічників суддів кримінальної спеціалізації місцевих та апеляційних загальних судів.

У вітальному слові ректор Національної школи суддів України Микола ОНІЩУК зазначив, що у період воєнного часу суди України мають великий запит саме на такі важливі та необхідні для відправлення судочинства теми, а також подякував Голові компоненту з міжнародних злочинів Консультативної місії ЄС Ендрю КАРНІ за організацію і проведення для українських суддів серії актуальних вебінарів на тему воєнних (міжнародних) злочинів.

У ході навчального заходу на розгляд слухачів було винесено дві актуальні теми: “Надання пояснень та свідчень в суді – допит та перехресний допит свідків в суді” та “Управління судовим процесом”.

У своїй доповіді заступник Генерального прокурора при Апеляційному суді Мілану, колишній суддя Міжнародного кримінального суду (МКС) Куно ТАРФУССЕР розкрив і обговорив з суддями та помічниками суддів процесуальні аспекти розгляду судами справ про воєнні (міжнародні) злочини, поділився особливостями управління судовим процесом під час розгляду справ даних категорій.

Модерували роботу під час проведення вебінару заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара ЗАКРЕВСЬКА та викладачка відділу Юлія НАЙДЕНКО.

Учасники вебінару отримали грунтовні знання та компетентні відповіді на питання, які їх цікавили.

Національна школа суддів України