flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Захист прав та інтересів дитини судом

01 червня 2023, 14:03
 

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей Миронівський районний суд Київської області повідомляє про здійснення судом захисту прав та інтересів дитини.

На підставі рішення  суду здійснюється стягнення аліментів на утримання дитини, в тому числі повнолітньої дитини, яка продовжує навчання, позбавлення батьківських прав, усиновлення дитини, визначення місця проживання дитини з батьком чи матір’ю, встановлення батьківства або материнства, встановлення опіки та піклування над дітьми, попередження та захист дітей від насильства.

З початку 2023 року Миронівським районним судом Київської області:

  • видано 22 судових накази про стягнення аліментів на утримання дітей;
  • задоволено 13 позовних заяв про стягнення аліментів, з них 2 позовні заяви про стягнення аліментів на утримання дитини, яка продовжує навчання, та 3 позовні заяви про стягнення аліментів на утримання дружини до досягнення дитиною трьохрічного віку;
  • задоволено 1 позовну заяву про позбавлення батьківських прав;
  • розглянуто 4 справи за ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей), та накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафу ( у трьох справах) та попередження.

На даний час в провадженні суду перебувають справи про визнання батьківства, позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів.

Самостійно дитина може звернутися до суду за захистом своїх прав та інтересів з 14 років.

Миронівський районний суд Київської області