flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 5 років позбавлення волі засуджено громадянку М. за несанкціоноване поширення інформації про розташування військової техніки ЗСУ

07 березня 2024, 14:02

Срібнянським районний судом Чернігівської області  розглянуто кримінальне провадження відносно громадянки  М. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.114-2 КК України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану).        

Судом встановлено, що у період не пізніше 28.09.2022 року  у обвинуваченої виник та сформувався стійкий злочинний намір, направлений на вчинення кримінально караних діянь, що полягають у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, зокрема, військової техніки та особового складу, із можливістю їх ідентифікації на місцевості, в умовах воєнного стану.

Обвинувачена у період часу з 28.09.2022 по 05.04.2023, з особистих мотивів, в умовах воєнного стану,за допомогою власного мобільного телефону, використовуючи акаунт мобільного додатку «Telegram», в особистій переписці з громадянкою З., з якою має товариські стосунки, поширювала інформацію військового характеру.

Допитана в судовому засіданні,  обвинувачена винною себе у скоєному кримінальному правопорушені визнала повністю та підтвердила всі обставини, викладені у обвинувальному акті, щиро розкаялась у вчиненому. 

Вироком суду від 2 лютого 2024 року громадянку М. визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.114-2 КК України, та призначено їй покарання у виді 5 (п’яти) років позбавлення волі.

 Захисником обвинуваченої  вирок оскаржено до Чернігівського апеляційного суду.