flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Малозначні цивільні справи у спрощеному провадженні

03 травня 2018, 09:54

Цивільним процесуальним кодексом України від 03 жовтня 2017 року, який набрав законної сили 15 грудня 2018 року, введено нову категорію справ у цивільному провадженні, а саме категорію малозначних справ, які підлягають розгляду у спрощеному провадженні.

Розгляд малозначних справ здійснюється судом за правилами встановленими Цивільним процесуальним кодексом для розгляду в порядку загального провадження, з особливостями визначеними Главою 10 Цивільного процесуального кодексу України.

З урахуванням вказаного, Вишгородський районний суд Київської області підготував інфографіку «Малозначні цивільні справи у спрощеному провадженні».

Відповідно до вказаних змін Цивільного процесуального кодексу України, частиною 5 статті 279 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засідання з повідомленням (викликом) сторін.

У зв’язку із вищевказаним, звертаємо увагу, що на офіційній сторінці Херсонського міського суду Херсонської області в розділі Громадянам створено підрозділ Повідомлення про розгляд справи без виклику сторін, в якому розміщується відповідна інформація для учасників судових процесів.

 

Використано матеріали Вишгородського  районного суду Київської області