flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянуто кримінальне провадження відносно жителя смт. Варва у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України

09 листопада 2017, 14:47

Срібнянським районним судом Чернігівської області 24 жовтня 2017 року розглянуто кримінальне провадження відносно жителя смт. Варва у скоєнні злочину , передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України.

10 травня 2017 року близько 22 години 00 хвилин житель смт.Варва, знаходячись у громадському місці, в приміщенні магазину «У Гусака», що розташований в смт Срібне, вул. Миру, 49-а, перебуваючи в стані алкогольного сп»яніння, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, умисно, з метою грубого порушення громадського порядку поєднаного з демонстративною зневагою до загальноприйнятих норм моралі, з особливою зухвалістю, яка виразилася у очевидній неповазі до суспільства та супроводжувалась нахабно-зневажливим ставленням до оточуючих, особистого життя інших людей, усвідомлюючи, що своїми протиправними діями грубо порушує громадський порядок, нехтуючи загальнолюдськими правилами і нормами моралі, із хуліганських спонукань, без приводу, вчинив хуліганські дії відносно приватного підприємця К., якому безпідставно пред»явив претензії щодо повернення його мобільного телефону, після чого наніс один удар рукою зжатою в кулак у ліву частину обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді синця в лівій очній ділянці, які згідно висновку судово-медичної експертизи № 269 від 17.07.2017 року відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, що не потягли за собою короткочасний розлад здоров»я, а також грубо порушив громадський порядок та права громадян на спокій і відпочинок, шляхом здійснення трьох пострілів з пневматичного пістолета МР-654 К Сel. 4.5 мм на території автостанції в смт Срібне. Внаслідок вищевказаних протиправних дій жителя смт. Варва робота магазину «У Гусака» була порушена і він був зачинений.

Суд  визнав жителя смт. Варва винним за ст. 296 ч.1 КК України і призначено йому покарання у виді штрафу на користь держави у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто-8500 (вісім тисяч п»ятсот) гривень.

На підставі п. „в” ст. 1 Закону України „Про амністію у 2016” від 22.12.2016 р. обвинуваченого звільнили від відбування призначеного йому вироком суду покарання у зв”язку з актом амністії.

Вирок станом на 09.11.2017 р. не оскаржений і  законної сили не набрав.

 

Прес- служба Срібнянського районного суду Чернігівської області