flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

6 листопада 2017 року розглянуто справу за позовом громадянина Р. до Гурбинської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області, громадянина Д., громадянина В. про визнання додаткового строку для прийняття спадщини.

23 листопада 2017, 11:48

Срібнянським районний судом Чернігівської області 6 листопада 2017 року розглянуто  справу за позовом громадянина Р. до Гурбинської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області, громадянина Д., громадянина В. про визнання додаткового строку для прийняття спадщини.

Встановлено, що у жовтні  2005 року помер його батько. Після його смерті відкрилась спадщина на все належне йому майно, а саме на земельну ділянку, розташовану на території Гурбинської сільської ради Срібнянського району Чернігівської області. Його покійний батько при житті заповіту не склав. Спадкоємцями першої черги по закону на майно померлого є він та його брати , інші спадкоємці відсутні. Шестимісячний строк для прийняття спадщини минув. Але він даний строк пропустив і не написав у державну нотаріальну контору заяву про прийняття спадщини,  як вважає з поважних причин. Так, на час смерті батька  він був малолітнім і про наявність спадкового майна нічого не знав та в силу свого віку позивач не міг в повній мірі скористатися наданими йому правами, а його мати ніяких дій щодо прийняття та оформлення спадщини не вчинила. Крім того, позивач є інвалідом з дитинства, є людиною з обмеженими фізичними можливостями. Лише у квітні 2017 року йому від своєї матері стало відомо про спадкове майно, а тому вважає дану причину поважною і просить визначити йому додатковий строк для подачі заяви про прийняття спадщини.                                               

Суд вирішив визначити громадянину Р. додатковий строк для подання ним заяви про прийняття спадщини в державну нотаріальну контору терміном у два місяці з дня набрання рішенням суду законної сили, що відкрилась після смерті його батька , який помер у жовтні 2005 року.

          

Прес-служба Срібнянського районного суду.