flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Срібнянським районний судом Чернігівської області 8 грудня 2017 року розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина Срібнянського району у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України.

26 грудня 2017, 12:06

Срібнянським районний судом Чернігівської області 8 грудня 2017 року розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина Срібнянського району у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України.

Даний громадянин обвинувачується в тому, що він на початку жовтня 2017 року  виявив біля ставка рослини коноплі. Зірвав листя та насіння з рослини, після чого приніс додому, де їх висушив, подрібнив та склав у  паперовий згорток. В подальшому даний згорток з подрібненою речовиною зеленого кольору зберігав в будинку за місцем свого проживання, без мети збуту. У жовтні 2017 року в ході проведення огляду будинку, було  виявлено паперовий  згорток з подрібненою речовиною зеленого кольору.

Згідно висновку експерта : «Надана на експертизу подрібнена речовина рослинного походження зеленого кольору, що згідно з постановою про призначення експертизи вилучена в ході огляду місця події  є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – каннабісом. Маса каннабісу в перерахунку на висушену речовину становить 12,3453 г.».

У судовому засіданні  обвинувачений  вину у вчиненні злочину, передбаченого ст.309 ч.1 КК України визнав повністю, щиро розкаявся та  підтвердив  обставини скоєння  ним кримінального правопорушення, викладені в обвинувальному акті.  Пояснив, що на початку жовтня 2017 року ходив на рибалку та біля ставка  виявив один кущ рослини коноплі. Зірвав листя та насіння з рослини, після чого приніс додому,  висушив та склав у  паперовий згорток, який зберігав в будинку за місцем свого проживання, без мети збуту. Вказаний згорток з висушеною коноплею був вилучений працівниками поліції. 

8 грудня 2017 року  суд визнав  громадянина Г. винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України та призначив йому  покарання у виді  штрафу у розмірі шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1020 (одна тисяча двадцять) гривень.

 

 

             Прес-служба Срібнянського районного суду.