flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Срібнянським районний судом Чернігівської області 17 квітня 2018 року розглянуто кримінальне провадження відносно мешканця смт. Срібне Чернігівської області у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.342 КК України.

07 травня 2018, 09:21

Срібнянським районний судом Чернігівської області 17 квітня  2018 року розглянуто кримінальне провадження відносно мешканця смт.Срібне Чернігівської області у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.342 КК України.

Даний громадянин Г. обвинувачується в тому, що він на 21 березня 2018 року, 21 березня 2018 року близько 13 години 20 хвилин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись на перехресті вул. Миру та вул. Незалежності в смт. Срібне Чернігівської області, під час доставки до Срібнянського ВП, для складання постанови про адміністративне правопорушення, почав у грубій формі виражатися нецезурною лайкою в адресу поліцейських та відмовлятися йти з ними. Присутні при цьому працівники поліції Срібнянського відділення поліції інспектор СРПП №4 капітан поліції та поліцейський СРПП №1 і  старший сержант поліції робили неодноразові зауваження громадянину Г.та намагалися його заспокоїти, але громадянини Г. на зауваження поліцейських не реагував. З метою припинення протиправних дій працівники поліції капітан поліції, старший сержант поліції почали застосовувати заходи фізичного впливу. Під час цього громадянин Г. почав чинити активний фізичний опір і умисно, з метою перешкоджання та вчинення опору працівникам правоохоронного органу під час виконання ними покладених обов’язків в складі групи реагування патрульної поліції до поліцейського Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області інспектора СРПП №4 капітана поліції почав чинити активний фізичний опір, вхопивши поліцейського за формений одяг та намагався його звалити, при цьому пошкодив формений одяг останнього, порвавши куртку під лівим рукавом.

У судовому засіданні  обвинувачений  Г. вину у вчиненні злочину, передбаченого ст.342 ч.2 КК України визнав повністю, щиро розкаявся та  підтвердив  обставини скоєння  ним кримінального правопорушення, викладені в обвинувальному акті.  Пояснив, що 21 березня 2018 року перебував в стані алкогольного сп»яніння, що і стало приводом всих послідуючих дій, зазначених в обвинувальному акті. Якби був тверезий, такого б не було. Шкодує про вчинене. У потерпілого попросив вибачення. Обставин справи не оспорює.   

17 квітня 2018 року  суд визнав  громадянина Г. винуватим у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 342 КК України та призначив йому  покарання у виді  штрафу в розмірі 130 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 2210 гривень. Громадянин Г 18.04.2018 року добровільно сплатив штраф в сумі 2210, 00 гривень.

 

 

             Прес-служба Срібнянського районного суду.