flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд звільнив обвинуваченого від кримінальної відповідальності

22 листопада 2018, 15:59

  Срібнянським районний судом Чернігівської області у листопаді  2018 року розглянуто кримінальне провадження відносно громадянина Талалаївського  району у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України.

  Даний громадянин обвинувачується в тому, що він на початку серпня 2018 року, повертаючись додому, на узбіччі дороги виявив дикорослі рослини конопель, назривав їх і переніс до власного господарства.

  В подальшому, в результаті проведення санкціонованого обшуку на горищі сараю за місцем проживання обвинуваченого було виявлено та вилучено поліетиленовий пакет біло-синього кольору з верхівками рослин зеленого кольору, які згідно висновку експерта  є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - каннабіс, маса якого в перерахунку на висушену речовину становить 69,4 г.

  Також, під час вказаного обшуку в приміщенні будівлі літньої кухні на підлозі було виявлено та вилучено поліетиленовий пакет з подрібненою речовиною рослинного походження, які згідно висновку експерта є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг  якого заборонено - каннабіс,  маса якого в перерахунку на висушену речовину становить 17,613 г.

  Всього під час обшуку в господарстві за місцем проживання обвинуваченого  виявлено та вилучено особливо небезпечний наркотичний засіб,  обіг якого заборонено - каннабіс, загальна маса якого в перерахунку на суху речовину становить 87,013 г., який він виготовив та зберігав без мети збуту.

  В судовому засіданні обвинувачений  винним себе у скоєному злочині визнав і пояснив, що він, повертаючись додому  на узбіччі дороги побачив дикорослі рослини конопель, а тому він для власних потреб зірвав їх і приніс додому. Мети збуту копоплі не мав. У серпні 2018 року він добровільно пройшов курс лікування від наркозалежності.

  Суд визнав  громадянина  Г. винним  у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України і призначив йому покарання у виді штрафу на користь держави у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто – 1020 (одна тисяча двадцять) гривень. На підставі ч. 4 ст. 309 КК України обвинуваченого Г. суд засудив звільнити від кримінальної відповідальності, як особу, яка добровільно звернулася до лікувального закладу і розпочала лікування від наркоманії.

                                                           

 

             Прес-служба Срібнянського районного суду.