flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визнав громадянина безвісно відсутнім

27 листопада 2018, 10:50

Срібнянським районний судом Чернігівської області 8 листопада 2018 року розглянуто цивільну справу за заявою громадянки В. про визнання фізичної особи громадянина В. безвісно відсутнім, заінтересована особа - Срібнянська селищна рада Чернігівської області.

Встановлено. що у серпні 1976 року між громадянкою В. та громадянином В. зареєстровано шлюб, про що складено запис, що підтверджується копією свідоцтва про укладення шлюбу.

У липні 2017 року громадянин В. поїхав у м. Чернігів,  до Чернігівської обласної лікарні, на обстеження. В першій половині дня зателефонував та повідомив, що знаходиться в Чернігівській обласній лікарні в черзі до лікаря. З того часу будь-який зв'язок з ним зник, місце його знаходження невідоме.

Після його зникнення  їх спільний син звернувся до Чернігівського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області з заявою про зникнення батька.

У липні 2017 року до  ЄРДР було внесено кримінальне провадження за фактом зниклого  безвісти громадянина В.

В будинку за адресою, в якому проживає заявниця, на даний час зареєстрований її чоловік, що підтверджується довідкою селищної ради, але фактично більше року він не з’являється за місцем проживання, місце його перебування їй невідоме.

Відповідно до довідки Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області громадянин В., знаходиться в розшуку з 24.07.2017 року, як безвісти зниклий і до сьогодні його місце перебування невідоме.

Витягом з ЄРДР у кримінальному провадженні та довідками: Срібнянського ВП Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області, Чернігівського ВП ГУНП в Чернігівській області,  підтверджено про те, що місце перебування громадянина  В. невідоме.

Судом визнано громадянина В. безвісно відсутнім та роз'яснено, що відповідно до ч. 1 ст. 309 ЦПК України, у разі одержання заяви про появу фізичної особи, яку було визнано безвісно відсутньою або оголошено померлою, або відомостей про місцеперебування цієї особи суд за місцеперебуванням особи або суд, який ухвалив рішення про визнання особи безвісно відсутньою або оголосив її померлою, призначає справу до слухання за участю цієї особи, заявника та інших заінтересованих осіб і скасовує своє рішення про визнання фізичної особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою. Заяву може бути подано особою, яку було визнано безвісно відсутньою або оголошено померлою, або іншою заінтересованою особою. 

                                                           

             Прес-служба Срібнянського районного суду.